Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No mě šlo hlavně právě o tu "přežranost" a o to, že když budeme vánoce rádoby slavit od listopadu do února, tak totálně zevšední a stanou se z nich jen závody za nejvíce osvětlené náměstí. Ta nostalgie rozhodně není po minulém režimu. Ale po tom, že už se nedokážeme radovat z maličkostí.

0 0
možnosti
JV

J32a71n 17V34ě43r39n73ý

26. 1. 2024 10:47

No jo, další z řady blogů "Když jsem byl dítě i ten jedovatý kouř jsme měli lepší."

Nepřekvapuje mě to, určitá nespokojenost s existenční situací je základní lidská vlastnost, bez ní by nikdo nic nevynalézal a netvořil. Ale ten způsob jakým se ve stáří formuje do sebedestrukční nenávisti všeho kolem začíná být, společně s přestárlou a stále stárnoucí populací, smrtící kombinace.

Na druhou stranu řekl bych že v určitém ohledu jste trošku trefil hřebík na hlavičku, Světélka ani dárky už neuchvacují a nedělají radost, protože jsou z nich běžné věci. Lidská společnost se prostě neumí samoregulovat, všeho musí být neustále víc, aut, dárků, dovolených, salámu,... mnozí občané se krom legálnosti toho všeho v ničem neliší od drogově závislého.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Profesionální workocholerik, neúnavný hledač slepých cest se zbytečně květnatým slohem a špatným pravopisem - který si připadá být pro současný svět zoufale nepoužitelný.

Seznam rubrik