Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Doporučuji přečíst rozhovor na lupě https://www.lupa.cz/clanky/martin-mesrsmid-dia-edoklady-shodily-identitu-obcana-musime-ji-zasadne-predelat/

Sice si určitě taky nechá nějaké jejich chyby pro sebe - ale některé velmi často vytýkané věci tam vysvětluje...

1 0
možnosti
MV

Za mě je největší problém, že v době spuštění eDokladů se do aplikace nedá nahrát řidičský průkaz, nebo karta zdravotní pojišťovny. Nemluvě o tom že OP bude policie uznávat někdy v létě ... V okamžiku spuštění to mělo být samozřejmě plně funkční a zavedena povinost veškerých úřadů elektronické doklady uznávat. Ale jsme Česku, takže snad někdy v budoucnu.

4 1
možnosti
DR

Kdyby jenom eDoklady. To je jeden vládní úspěch za druhým. Ještě předtím pro změnu zase paskvil s techničáky, jehož výsledkem je též pouze chaos anebo když zabrousíme třeba do daní, tak další excelentní nápad Stanjury na změny daně z nemovitosti a to jenom proto, aby si zase nahrabal korunky do rozpočtu a jehož výsledkem je naprostý zmatek na finančních úřadech, poněvadž nikdo z těch, kterých se ty změny týkají, absolutně netuší a co a jak má vlastně dělat.

Mimochodem, ta Bartošova občanka je přímo skvělá a naprosto přesně vystihuje to naprosté diletanství současného slepence.

3 0
možnosti

Jenže to bohužel není problém "slepence". Když byli u moci jejich úhlavní nepřátelé, tak se pro digitalizaci taky v podstatě ani nehnulo prstem...

1 0
možnosti
Foto

Zatím se povedl jen e-recept. Nějak se nezdařil IZIP a ZDRAVEL, nějaké potíže byly i s registrem vozidel.

Ona je tu také potíž s rychlostí páteřní internetové sítě. I gdyž mám rychlé připojení (po drátě) 40M, tak co chvíli mě oblaží hláška: "Server neodpovídá, zkuste to později."

Některé e-shopy se vyznačují tím, že pokusit se u nich o nákup je na mrtvici. Proč? Ajťákem je dnes každý, kdo má PC. A tak tvoří!

A je-li to synovec někoho pomazaného, dostane kšeft. A ten podle toho vypadá.

A platí: "Jak se jmenuje člověk, který umí s PC méně, než ty?" - "Tvůj šéf".

Tato země není - pro digitalizaci.

3 0
možnosti

Aplikace funguje a důležité je, aby se dala rozšiřovat a dobře využívat.

0 2
možnosti

No...a víme že funguje, resp. že fungovat bude ? Dobře, po vleklých porodních bolestech má konečně většina uživatelů občanku v mobilu. Ale není jisté, že až se s ní bude dát prokazovat, že se třeba cojávím u nějakého koncertu nezasekne fronta u vstupu na tři hodiny ? Už třeba někdo zkusil přes BT ověření s jiným telefonem ? Já pořád ještě bohužel nemůžu

2 0
možnosti
MB

Koukám, že pan Flaška se dneska umínusuje.

1 3
možnosti
Foto

Já s tím nezačal. Nevíte o tom něco?

1 1
možnosti

Chtělo by to trochu soudnosti. Jakýkoliv nový digitální projekt má své mouchy, zvlášť když se na něj po jeho spuštění vrhnou statisíce zvědavců. V podstatě se ale nic nestalo, klasickou občanku má každý. Problém vidím spíš v tom, že se kvůli zahlcení systému údajně nedařilo přes NIA dostat i do jiných aplikací (jako datová schránka a pod.) což už mohlo někomu způsobit komplikace.

1 8
možnosti
MB

Mouchy se vychytávají před startem ostrého provozu. Říká se tomu testování.

10 2
možnosti
MB

No jo, státní IT.

Neadekvátní platové podmínky znamenající nekvalitní vývojáře a architekty, spřátelené firmy čekající na vícepráce, odfláknuté testování, protože testování je drahé...

Stát je špatný hospodář. V IT je to vidět opravdu dost.

11 1
možnosti
Foto

Praktický význam žádný, ale spřátelené softwarové firmy jsou jistě spokojeny.

5 1
možnosti
PD

Vzhledem k tomu, jaké protesty vyvolala pitomá korespondenční volba, spadající do výdobytků minulého tisíciletí, tak představa nějaké podpory opravdové digitalizace, se u nás nedočkáme. Nechtějí to politici, nechtějí to lidi. Můžeme jen se slzou v oku závidět Lotyšům, cestou k okýnku s nepříjemným úředníkem, v mnohahodinové frontě.

4 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Profesionální workocholerik, neúnavný hledač slepých cest se zbytečně květnatým slohem a špatným pravopisem - který si připadá být pro současný svět zoufale nepoužitelný.

Seznam rubrik